OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
14 oktober 2012 (Av Henrik Boström)
OK Linné – världsmästare i arrangemang
Linné arrangerar mycket. Väldigt mycket! Vi håller precis på att plocka ihop de sista pinnarna från RAID Uppsala när jag skriver dessa ord. Det är vårt artonde arrangemang för året. Lågt räknat.

Väldigt imponerande!
Humöret på topp under SOL.
Humöret på topp under SOL. (Foto: Hanna Axelsson-Meyerson)
Det är svårt att på ett rättvist sätt påvisa allt vi gör under ett år. För det är mycket. Men om vi bortser från träningar utan tittar på tävlingar, större samarbeten och åtaganden så landar det totala antalet på omkring arton stycken. Det är ett arrangemang lite knappt var tredje vecka! Helt otroligt.

Vi är en stor klubb. Många personer hjälper till. Och det behövs när vi ska driva runt alla våra arrangemang under ett år. Låt oss titta närmare på de tio tävlingarna inom vår egen sport som vi genomfört under året: våra OL-arrangemang 2012.

Vår ryggrad
Slå ett extra öga på de som varit tävlingsledare och banläggare! Det är viktiga personer för vår verksamhet. Dessa herrar och damer bildar en stark ryggrad i klubbens verksamhet.

Uppsala Möte och Linnéklassikern är våra två stora arrangemang. Mycket bra jobb av Fredrik Sundin samt Håkan Hellström och Olof Eriksson bäddade för två fina tävlingar. På Linnéklassikern provade tävlingsledningen ett nytt koncept med föreläsningar om träningslära (Henrik Löfås) och orienteringsteknik (Mats Troeng) i samband med att vi lockade hittaut.nu’are till tävlingen. Det blev välbesökta tillställningar! Kul!

Nu stannar våra åtaganden inte här. Vi har även andra arrangemang på vår lista. Det är faktiskt så mycket som åtta stycken till: våra övriga arrangemang 2012.

Hittaut.nu sticker ut
Vi ska naturligtvis som klubb fokusera på tävlingar inom vår egen sport. Slutade vi arrangera dessa så skulle vi snart inte heller kunna springa andras. Fast vi gör ju mer än vår beskärda del där. Inte oviktiga är dessa kringarrangemang vi gör, en del för sportens tillväxt och marknadsföring samt en del för klubbkassan. Till de bättre arrangemangen så sett hör Hittaut.nu som både stärker klubbkassan och marknadsför sporten på ett lättsamt vis. Väldigt lyckat koncept! Vi har mycket att tacka Tomas Stenström för här. Nästa år tar Simon Eklöv över rollen som projektledare för Hittaut.nu, vi står inför ett spännande läge. I år har över 3000 Uppsalabor registrerat sig på hemsidan. Om man får tro tidigare enkäter gjorda i andra städer betyder det att omkring 8000 personer har provat på Hittaut.nu i Uppsala i år. Fantastiska siffror!

Två arrangemang som sticker ut på ett annat sätt är SOLägret och Stora Barndagen. Här tjänar vi i princip ingenting, om vi talar pengar, men vi genererar massvis med god marknadsföring. Något som är minst lika värdefullt.

Över 200 träningar
Och om inte ovan skulle vara nog så har vi förstås även anordnat: Tour de Linné, en terrängserie i löpning, skidläger, utlandsläger, EOC Tour-läger, 10MILA-läger, UOF-cup etc. Då har jag inte omnämnt våra omkring 200+ organiserade träningar också. För vår klubb är en träning inte en så liten uppgift heller. Ta bara nu på slutet då det kommit omkring 150 personer på träningarna… Stort tack till Johan Hamelius m.fl. som håller i trådarna här.

Vad händer nu?
Nu kan vi luta oss tillbaka och summera året som gått i våra tankar. Det återstår några få tävlingar, men i princip är säsongen över. Parallellt med detta smygstartar vi året 2013 på Höstmötet måndagen den 22 oktober kl. 19-21 i KG. Kom och påverka vår framtida inriktning! Höstmötet är om 8 dagar. En hel evighet i en Linnékalender…

Tack för dina insatser under året. Jag vet att ovan nämnda personer bara är toppen på ett isberg! Lika lite som jag hade varit något utan dessa hade de inte varit något utan dig. Njut av det vi åstadkommit. För det går bra nu – det kommer om inte annat höstmötet att påvisa. Jag har positiva besked att komma med. Väl mött!

Och du, vi ses på tisdagarna framöver. Då ska vi lysa upp höstmörkret tillsammans!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3433

Artikeln har visats 3390 gånger

29 april (Av Mattias Nilsson)
Tack till alla på Uppsala Möte i Vattholma
Hoppas ni tycker att årets Uppsala Möte i Vattholma var ett lyckat arrangemang, trots vädret!
Läs mer...
28 april (Av Kate Andersson)
10mila PM
Logistikplaneringen för 10mila. Uppdaterad 2024-05-01.
Läs mer...
28 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 30/4.
Läs mer...
28 april (Av Lena Nilsson)
Veckans bana 2024
Breddsektionen bjuder in till Veckans bana 2024
Läs mer...
24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut