OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
30 april 2015 (Av Anna Karlström)
Förväntningar inför 10MILA
Det finns många saker man kan ägna sig åt i tillvaron. Att tillsammans med tusentals andra människor sitta i en solstol en mörk majnatt, betraktandes en storbildsskärm, är en speciell känsla som jag önskar att alla kunde få uppleva. Gemenskapen som alltid är påtaglig vid ett arrangemang som 10MILA är fantastisk och är kanske en av de saker jag ser fram emot mest under orienteringsåret.
När tusentals mäniskor som älskar att göra samma sak samlas för att titta på en orienteringsstafett med nära tusen lag, infinner sig hos mig en mäktig känsla av ostoppbarhet. Herrstafetten pågår hela natten och det finns ingenting som kan hindra den framväxande, trumhinnesprängande ljudvågen i publikhavet när pannlamporna på förstasträckslöparna skymtar mellan träden på väg till sista kontrollen. Inte ens efter ytterligare tre sträckor, när klockan närmar sig halv två och ögonen svider av trötthet, ägnar någon en tanke åt tältens varma gasolbrännare. Mellan kaoset av solstolar och sovsäckar har nämligen en livlig diskussion just brutit ut om huruvida Linnélöparens vägval kommer att leda till att man tappar gentemot Järlas eller inte.

Den här medryckande gemenskapen skapar sig inte själv. Den är något vi måste jobba aktivt för, men det är något jag tycker att Linné är väldigt bra på. Som nybliven förstaårsjunior, med hälften av mina kompisar kvar i ungdomsgruppen, borde jag kanske ha oroat mig för hur det skulle bli på läger och träningar, men jag har känt mig välkommen och stöttad ifrån första tisdagsbanan. Det är något som jag vill sprida vidare till löparna på 10MILA. Jag både hoppas och tror att vi tillsammans kommer att se till att det är lika roligt att gå i mål om man har sprungit i förstalaget eller i femtelaget. Alla ska få känna sig lika sedda som seniorerna har sett till att jag har känt mig.

I år ska vi dock inte bara springa och heja på varandra. Vi ska också hjälpa till att arrangera. Förra årets 10MILA var en fantastisk upplevelse där arrangörerna verkligen gjorde ett strålande jobb för att publiken skulle trivas. Två storbildsskärmar och en varvningskontroll uppe i skogen gav det där lilla extra som gjorde det grymt kul att kolla på tävlingen. Jag räknar med att vi kommer att göra vårt allra bästa för att det ska bli roligt i år också. Att hjälpa till i serveringen med ett leende blir en extra möjlighet att höja stämningen. Bra kartor med rolig orientering ända in till sista kontrollen är något jag tycker att vi kan förvänta oss av oss själva och de andra arrangörerna. En hejaklack som hjälper till att pressa ur det sista på upploppet brukar vi fixa. Dessutom dubblerar några damer i år och ställer upp i herrstafetten. Det ska bli fantastisk roligt att få följa även dem under natten och få se hur långt de kan komma.

Nu är det snart bara en vecka kvar tills startskottet på ungdomskaveln ljuder och löparna rusar iväg som en flock jagade djur. Kolla kodsiffrorna, ha roligt och njut av det ni håller med. Nu kör vi!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4120

Artikeln har visats 2846 gånger

29 april (Av Mattias Nilsson)
Tack till alla på Uppsala Möte i Vattholma
Hoppas ni tycker att årets Uppsala Möte i Vattholma var ett lyckat arrangemang, trots vädret!
Läs mer...
28 april (Av Kate Andersson)
10mila PM
Logistikplaneringen för 10mila. Uppdaterad 2024-05-01.
Läs mer...
28 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 30/4.
Läs mer...
28 april (Av Lena Nilsson)
Veckans bana 2024
Breddsektionen bjuder in till Veckans bana 2024
Läs mer...
24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut