OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
16 april (Av Erik Barr Zeilon)
Natt SM + Stigtomtakaveln - det stora genrepet

(Foto: Erik Barr Zeilon)

Under helgen utspelade sig inte bara Natt-SM utan även Stigtomtakaveln, den andra deltävlingen av stafettligan, i snabblöpta Kolmårdsskogar.Det blev många bra resultat på årets första SM-tävling. På stafetten bjöds det på hård konkurrens och efter flera fina prestationer från våra förstalag kom damerna på en 9:e och herrarna på en 5:e plats i en stafett bestående av två delar.
Helgen inleddes med Natt-SM där det var många som visade att de skött natt-träningen under vintern. I D21 tog Susen Lösch en fin 7:e plats samt smög sig både Annick Meister och Olivia Hahn in sig topp-15 med en 13:e respektive 15:e plats.

I D20 visade Elsa Hedin att hon fortsätter ta stora steg framåt då hon slog till med medalj och plockade hem bronset. I D18 placerade sig även Sara Roos på en 20e plats. Även i H18 hittar vi flera fina placeringar där bland annat Emil Åberg lyckades placera sig som 8:a och Felix Johnsson på en 14e plats. I H20 kom Zefa Faavae på 13:e plats vilket även det innebär fina poäng i Swedish League.

I H21 hittar vi flera som sprang bra i en väldigt hård konkurrens. Bäst där lyckades Albin Ridefelt som knep bronset. Topp-10 hittar vi även Oskar Hagström på en 7:e plats. Kornelius Kriszat-Løvfald sprang även bra och kom på 15:e plats.

Natt-SM i all ära dock. Snäppet större bedrift än att ta medalj på SM Natt skedde direkt därpå när Albin Ridefelt morgonen efter vann Lännamedeln. Hur det är möjligt är ännu oklart och huruvida det klämdes in någon sömn mellan prisutdelning och start dagen efter är i gränslandet till omöjligt.

"..den var go att få”

Det var i alla fall kommentaren som fjolårets VM-4:a på medeldistans gav när vi på redaktionen sökte honom kort efter bragden. Kanske ligger svaren i detaljerna. Dvs att man kanske måste vara VM-4:a eller möjligtvis Europamästare på medeldistans för att vinna Lännamedeln på det sättet.

Kort efter att Lännamedeln packats ned var det dags för nästa höjdpunkt för helgen; Stigtomtakaveln. I den första delen av stafetten som utspelade sig under lördagsnatten visade Annick Meister på en god form efter en förstasträcka uppe i tätklungan hela vägen in i mål, och lämnade därmed över stafettpinnen till Susen Lösch som avslutade natten för damerna.

Herrarnas förstalag hade dock en lite tuffare inledning på natten med en missnöjd Felix Silver som växlade över till Rassmus Andersson på en 34:e plats. Men efter en solid andrasträcka och inte minst en stark uppvisning av Kornelius Kriszat-Løvfald med en sträckseger på tredjesträckan kapades avståndet till täten med nästan fyra minuter och OK Linné var återigen med i kampen om topplaceringarna.




Felix Silver (Foto: Erik Barr Zeilon)




På söndagsmorgonen som inleddes med en jaktstart sprang Rasmus Møller Jess som växlade över till stabila Lucas Basset, som till sist skickade ut Oskar Hagström ut på sistasträckan som förde in Linnés herrar ända till en 5:e plats. För damerna tog Kaia Jørgensen upp jakten efter natten vartefter en fin fjärdesträcka av Sandra Boström som växlade ut till Ida Øbro på sistasträckan, som trots ett besvärande knä sprang i mål på en finfin 9:e plats.

Trots några återbud kunde OK Linné ställa upp med hela tre damlag och fem herrlag, sammanlagt 43 löpare. Där damerna i OK Linné 2 slutade på en 17:e plats och visar återigen på den starka bredden då flera av våra stjärnor saknades.

Vi tackar för en fin helg och blickar framåt mot Uppsala Möte och Tiomila.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5824

Artikeln har visats 293 gånger

29 april (Av Mattias Nilsson)
Tack till alla på Uppsala Möte i Vattholma
Hoppas ni tycker att årets Uppsala Möte i Vattholma var ett lyckat arrangemang, trots vädret!
Läs mer...
28 april (Av Kate Andersson)
10mila PM
Logistikplaneringen för 10mila. Uppdaterad 2024-05-01.
Läs mer...
28 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 30/4.
Läs mer...
28 april (Av Lena Nilsson)
Veckans bana 2024
Breddsektionen bjuder in till Veckans bana 2024
Läs mer...
24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut