OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
15 april 2006 (Av Henrik Göhl)
Albin topp-10 på junior-SM
Albin Ridefelt, 14½ år, sprang idag helt respektlöst in på en 10:e plats bland 18-åringarna när sprint-SM avgjordes i Kristianstad. Albin som ännu inte haft åldern inne för ungdoms-SM gjorde istället sin SM-debut bland juniorerna. Lina Bäckström och Mats Troeng slutade båda 8:a i seniorklasserna.
Albin slutade 10:a i H18 på sprint-SM.
Albin slutade 10:a i H18 på sprint-SM. (Foto: Erik Melin)
Sju Linnélöpare lyckades under förmiddagens kval hålla sig ovanför den där magiska gränsen som så skoningslöst skiljer finallöparna från de som får stå bredvid och titta på när det ska göras upp om medaljer. Albin Ridefelt var en av de sju. Med en 4:e plats i ett av de fyra H18-heaten var finalplatsen säkrad med god marginal. Till final gick också Lina Bäckström, Sofie Johansson, Mats Troeng, Jan Troeng, Ulf Troeng och Mikael Nordström. Mats och Janne ordnade dubbelseger i H21-4 medan Micke var den som hade minst marginal tillgodo (2 sekunder från åskådarplats).

Efter några timmars vila var det dags för final. Först ut var juniorerna och det fanns en liten kille från Uppsala som fortfarande hade krut kvar i benen. Albin passerade mellantidskontrollen i rasande tempo och speakern Pelle Forsberg gick upp i falsett när han rapporterade om "supertalangen" från Uppsala. Albins tid i mål kom att räcka ända till 10:e plats, vilket i SM-sammanhang innebär sista plakettplats och folkets hyllningar vid prisutdelningen.

Även Lina Bäckström och Mats Troeng fick ta emot folkets jubel med varsin 8:e plats i D21 respektive H21. Bra lopp även av övriga Linnéare i finalen. Janne och Uffe delade broderligt på placering nr 15 medan Micke och Sofie slutade 32:a respektive 24:a i senior-SM-debuten.

Påskhelgen fortsätter med Elitserietävling i Skåne och Silva Junior Cup i Halland på annandagen.