OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
3 december 2006 (Av Lars Magnusson)
Uppsala är världens bästa stad!
Hej, jag heter Seb och jag kommer från Australien. Jag är tjugo. Jag är född i Hobart men jag bodde och studerarade i Canberra, Australiens huvudstad, innan jag kom till Sverige. Hemma läste jag statistisk men här läser jag nationalekonomi, mest för skojs skull!
Sebastien Dunne
Sebastien Dunne
Jag gillar romantiska promenader på stranden och svensk grammatik! Skoja bara, jag gillar inte svensk grammatik!! Jag kom till Uppsala därför att jag hört att det finns många söta svenska tjejer här, ljuvligt väder, jättemycket skog att springa i och trevligt folk. Det visade sig vara sant!

Mitt första intryck? Jag nådde äntligen Sverige i juli efter en dag på flyget, väldigt trött, med en trasig ryggsäck, i ett konstigt land, talade inte svenska och behövde ta mig till Uppsala för att hitta mina kompisar. Några svenska killar hjälpte mig! Svenskar är trevliga och avslappnade. Jag tycker att folk här är påminner om australiensare, de är avspända och gillar att festa!

Jag kommer ihåg de lata sommardagarna då jag simmade i olika sjöar, Orientering tävlade i Hälsingland, reste i Stockholms skärgård och vandrade i Lappländska fjällen. Jag hjälpte till på VM i Multisport norra i Sverige och Norge under tio dagar i augusti och där träffade jag många unga svenskar och började lära mig svenska. Sverige under sommaren är för vackert!

Det är min första gång i Europa. Jag besökte Paris och tittade på sista sträckan av Le Tour de France och stannade i London under några dagar. Jag var också i Danmark och Tyskland under en vecka vardera. Men jag tvungen att börja plugga till slut!

Uppsala är mycket mindre än Canberra, men mycket mer spännande! Canberras uteliv är tråkigt trots det faktum att det bor 200 000 fler där. Jag gillar att alla människor cyklar men jag hatar att min cykel blev stulen. Sant är livet. Slottet, Domkyrkan och Fyrisån gör Uppsala till en unik stad. Jag gillar att fika med kompisar, sitta vid Fyrisån och prata med ankorna, simma i Centralbadet och titta på Domkyrkan och festa på nationerna! Stadens landskap är så jätteflackt, var ligger något berg? Det finns inga känguru i Sverige! Hemma jag har min bäbis ’roo som heter Skippy och som jag rider på till universitet. Han ville komma men det är för kallt här just nu!

Svenskar är modemedvetna! Jag känner mig bortkommen ibland, för det enda jag vill ha på mig är flip flops, kort byxor och brynja även i oktober. Min första gask, det var ovanlig men så skitkul! Klä upp sig, äta, dricka, sjunga och bli full, vilken väldigt bra idé. Jag önskar bara att vi hade dem hemma! Jag älskar att plugga i Uppsala och det är härligt att träffa så många svenskar.

Jag är glad att jag gick med i värmlands nation. Jag tänke att det är en bra nation för utbytesstudenter med många möjligheter. Jag hade velat sjunga i kör och utöva någon sport mer än orienteringsträning och tävla menar det var omöjligt, men jag arbetar i café och på Klubb 054 ibland. Det är jätteroligt, gratis mat och ett bra tillfälle att praktisera min svenska. Jag sover alltid som en stock efter jobbet! Jag brukar att äta lunch på Värmlands därför att det är billigt, bra mat, god anda och trevligt folk. Fredag kvällar på Klubb 054 är alltid en vild tid.

Jag ser fram emot över vinter, jag skulle vilja lära mig åka skidor så jag hoppas att det snöar mycket i Sverige. Jag ska åka till Falun och fira en svensk jul med en kompis familj. Det ska bli underligt då jag inte kan åka till stranden, men jag tänker att “en vit jul” ska blir kul!

Många personer ofta fråga mig, ’varför kom du till Sverige?’ Jag snurrade en jordglob och det stannade på Sverige! Nej, jag ville åka till någonstans annorlunda, långt bort, lära mig ett nytt språk, träffa nytt folk, upplever en ny kultur och ny äventyr, leva livet, bli kär och har roligt. Så säga jag ’varför inte Sverige!’ Jag tycker att komma som utbytesstudent till Sverige var absolut rätt beslut.

Jag kommer att sakna Sverige och svenskar, kanelbullar, köttbullar, IKEA, svensk skog, Bass Hunter, Allsång, gasker, min snygga gröna militärcykel, nationerna och Uppsala, men jag kommer att besöka det igen! Om du ser en lång Australiensisk pojke, säg hej och ta en pratstund med mig.

Om jag vore som du skulle jag besöka Australien någon gång, det är schysst!

Seb

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1830

Artikeln har visats 4312 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut