OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
20 oktober 2009 (Av Jennie Hellström)
25-manna i Haninge 2009
Stämningsbild från starten.
Stämningsbild från starten. (Foto: Fredrik Sundin)

Året då markavattnet frös och alla java-junkies fick skåda kaffeberoendet i vitögat.
Jag gillar överblick och helhet. Därför skulle jag vilja ge er en bra sammanfattning av OK Linnés insats i årets 25-manna (och som ny i klubben vill man ju göra ett bra intryck). Men eftersom jag missade både bussåkandet, pizzaätandet och en del av det viktiga minglet på TC efter tävlingen, följer härmed en mer slumpmässig rapport.

Dagen började friskt i den klara morgonluften längst ner på Tegnérgatan där jag och mitt sällskap blev upplockade av Grywenz och son i en liten silvrig citybil. Därefter följde allmänt antropologiskt filosoferande på vägarna ner mot Haninge, där friskolors varande och multikultisamhällets effekter var några teman. Mycket intressant, mycket stora tankar, en skön start på dagen.

Men vad rörde sig då i mitt inre där jag satt med vetskapen om att jag snart skulle springa mitt första 25-manna i OK Linnés färger, nervositet? Nja, snarare lätt uppspelthet och en längtan efter den där träbron på upploppet, och speakern, och alla alla löpare som rinner fram huller om buller ur buskarna och på stigarna i skogen. Till och med tanterna som är i vägen och ungdomarna som springer och pratar med sina lagkompisar på parallellsträckorna och bestämmer mötesplats, de såg jag fram emot att få springa om och känna mig lite bra, allt är ju relativt eller hur.

En riktig 25manna-romantiker alltså. Kan det ha att göra med att jag har haft turen att alltid tillhöra klubbar som kämpat i toppen. Från Tunas tunga tradition med seger -91 och ständiga svart/gula närvaro, till Söders mer kaxigt svart/grön/lila 6-9-placeringar. Hur skulle nu de smakfullt blå/röda prägla min fortsättning? Ja, nu visade sig TC vara en ganska platt historia, och ingen träbro fanns det, så överblickbarheten och span-faktorn var ganska låg skulle jag säga (om man inte räknar med varvningskontrollen där man kunde se riktiga fartränder beroende av löpare). Om man trängde sig längst fram vid målrakan kunde man dock se en stark Janne spurta in Linné 1 i tätdraget efter första sträckan. Stabilt. Och som vanligt blev jag grymt pepp av åsynen.

Sedan fortsatte Linné att nämnas vid radio- och varvningskontrollerna vilket bara ökade spänningen. De flesta verkade sköta sina sträckor relativt bra, även om exempelvis Sara Bengtsson knorrade en hel del över sin okyliga orientering, men snabbt måste hon ha sprungit i alla fall. Lofas gav oss lite dramatik på 24:e och skickade slutligen ut Sofie på sista sträckan att tampas med orienteringens drottningar. Som vanligt såg hon grymt stark ut men det är ju de andra också och till slut blev det en 10:e plats för första laget. Jag har förstått att Uppsaladerbyt är väldigt viktigt och det är därför glädjande att kunna rapportera If Thor 1 bakom oss, på plats 53. Linné imponerar i resultatlistan med lag 2 på 48:e plats och 3:e bästa andralag. Lag 3 på silverplats bland tredjelagen 106:e plats, endast slagna av Tullinge 3 på 84:e. Tullinges 4:e lag för övrigt på en stark 90:e plats, där vårt fjärdelag tyvärr hade några felstämplingar men det är ju sådant som händer.

Vilka var det då som vann. Jo Halden visade sig ha starkast mentala rum och tydligast målbilder i den här tävlingen också (är någon förvånad). Ja för det är väl det som gäller idag. Jag tänker - alltså vinner jag. Låter jag avis? ja faktiskt så skulle jag gärna vara sådär senig och vältränad och kunna spurta på och hänga med tätklungan och orientera sådär bra, bara jag skärpte till mig och ville tillräckligt mycket, jag med. Istället surfar jag på klubbkompisarnas glans och tänker att en kedja inte är starkare än sin svagaste länk, så nog är jag viktig jag med. För helheten. Jag förde ju runt stafettpinnen där i tredje laget där Marie, Lena och Åsa och jag kämpade bland alla andra härliga svettiga damer på sträcka tre (så flätorna flög och kjolarna yrde kring benen) ja oj vad vi sprang.

Ja ja, nu tjatar Jihde på mig att jag skall knyta ihop säcken så jag får väl avsluta med att säga att visst tinade vattnet där på ängarna i takt med den gnistrande höstsolen. Så i slutet av dagen, kunde alla och envar gå och köpa sig en rykande het, alldeles underbar, kopp kaffe…

Slutet gott allting gott

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=2739

Artikeln har visats 1642 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...

Mer aktuell information

23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut