OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
14 februari 2011 (Av Johan Hamelius)
Segerintervjuer från Tour de Linné

(Foto: Johan Hamelius)

En veckas hårda träningar avslutades igår med Backbanan. Över 74 deltagare har sprungit minst en etapp, men ju längre veckan gick ju mer löpare föll bort. Jag passade på att ställa några frågor till segrarna om den gångna veckan.
Vad hade du för mål innan Touren började?
Sofie Johansson: Delta på alla etapper, ta någon etappseger och vara med och kämpa om totalsegern.
Mattias Millinger: Få en bra träningsvecka med bra och tuffa träningar (tävlingar).
Christer Eriksson: Att fullfölja samtliga sex etapper i Touren. Detta skulle innebära en träningsvecka med hög kvalitet och några förlorade kilon!

Vilken etapp har varit jobbigast?
S: Sista etappen på backbanan. Det var alldeles för mycket snö för mina korta ben så det var skönt att ha en betryggande ledning innan start. Men jag tyckte nog att första delen av tisdagsbanan var riktigt tuff då Mari drog igång en långspurt till spurtpriset från start.
M: Tisdagen, det var långt och snöigt. Men det är så det ska vara, touren ska vara tuff.
C: Det var den avslutande etappen på Uppsalaåsen. Rikligt med snö gjorde den vanligtvis tuffa backbanan ännu tuffare. Som tur var hade jag tagit med vätska som jag intog efter en halvtimme när banan åter vände hemåt.

Passade upplägget med årets etapper dig? Vad hade du velat ha mer av?
S: Tyckte det var en fin blandning bland etapperna men det hade ju varit roligt med en riktig orientering i skog (utan snö) eller skidetapp kanske.
M: Ja det passade hyfsat för mig. Men jag anpassade etapperna lite, bland annat körde jag lugnt långpass på tisdagen och intervaller på 10 km slingan på torsdagen, men det gick ju bra att göra så på etapperna. Annars tycker jag att det saknas en långdistans orientering (men det är ju lite av min grej).
C: Tycker det var en bra mix med både orienteringsteknik, löpträning, distansträning och backträning.

Varför är inte fler med på Touren?
S: Troligtvis har de annat att göra men det vore grymt kul om vi hade ett större startfält för det är lite synd att vi bara var tre tjejer som deltog på alla etapper (Elisa, Petra och jag).
M: Det är på touren agnarna sållas från vetet. Närå men det är svårt att få med alla när det är såpass tufft, men det ska vara tufft!! Det var tråkigt att det inte var fler med på de sista etapperna, men annars tycker jag att över 70 anmälda till i alla fall någon etapp är ganska många. Annars beror det nog ganska mycket på snöläget och det går inte att göra så mycket åt...
C: Jag tycker att ett 70-tal deltagare under veckan är en ganska bra siffra. En något tidigare marknadsföring av evenemanget kanske skulle locka några fler att delta.

Berätta kort om taktik, tankar och känslor under sista etappen.
S: Oj, tankarna var nog att jag hade ju en ganska stor ledning och därför inte behövde bli stressad om jag tyckte det gick tungt och var svårlöpt i all snö. Men jag hade nog inte väntat mig en så tuff backbana där gång var det ända som gällde i uppför, jag hade ju en bergs-get som jaga så det var ju bara att knata på uppfr och hoppas på att ingen kom ikapp.
M: Jag hade tänkt ta sista etappen som en del i ett längre träningspass och tänkte därför ta det lugnt. Men jag körde på i hyfsad fart första varvet och jag kom ikapp Johan och Erik på slutet av det. Vilket inte var så konstigt med tanke på att de (Johan H) fick spåra som är mycket jobbigare än att ligga i spår. När jag sen kom ikapp tog tävlingsjävulen över och jag körde järnet sista varvet och jag lyckades få en liten lucka och kom först i mål.
C: Min taktik var att gå ut lugnt för jag förstod att det skulle bli oerhört tufft i rådande väderlek. När jag lyckats krypa uppför den 2:a branta, snöiga och hala sluttningen började jag tvivla på att jag skulle ta mej runt hela bana. Där passerade Björte mig, han hade startat 6 minuter senare. Vätskan efter halva banan gjorde att jag fick tillbaka något av krafterna. I den branta backen vid förrådsbyggnaden kom Karna ikapp mig och jag fick lite draghjälp den sista biten in mot mål.

Hur kändes det när du gick i mål på sista etappen?
S: Väldigt skönt att vara först, det är ju sjukt kul att få vinna! Men även kändes det väldigt konstigt för jag har alltid tyckt det varit tufft att springa backbanan men genomförbart på ett meningsfullt sätt men idag var jag mest arg och sur på all snö och alla backar. Jag är grymt imponerad av killarna som sprang två varv, verkligen en bedrift.
M: Skönt att få vara i mål och att jag lyckades hålla de jagande vargarna efter mig i sista backen. Givetvis var segerns sötma söt och det känns gott inför den stundande tävlingssäsongen. Det känns jätteskönt att få vinna touren och det är årets absolut största seger så här långt!! Förhoppningsvis kommer det att bli några fler sen under säsongen.
C: På stapplade ben kändes det oerhört skönt att lyckats ta sej uppför den sista branta backen och nå målet. Sedan var det bara att ta bilen hem och ta en varm dusch.

Vi tackar segrarna för denna intervju och en extra eloge till Christer som enda löpare i sin klass tog sig runt alla de sex etapperna.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3068

Artikeln har visats 3082 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut