OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
12 augusti 2012 (Av Ian von Essen)
Distriktsmatchen 2012
Av Lena Nilsson

I år var det Upplands tur att få arrangera distriktsmatchen igen. Med utmanande tävlingar och häftiga kringaktiviteter blev det ett riktigt lyckat arrangemang.

(Foto: Lena Nilsson)
180 ungdomar och ledare anlände från Dalarna, Hälsingland, Gästrikland, Västmanland och såklart våra egna ungdomar från Uppland för en tuff distriktsmatch med långdistans första dagen och sprint den andra dagen.
Onsdagen den 8 augusti genomfördes långdistansen i Stenhagen. Banläggare Elin Olovsson hade lagt kluriga och utmanande banor i Stenhagenskogen. Vädret var perfekt för orientering och en liten fin arena byggdes vid Stenhagens sporthall. Det blev en tuff långdistans med två segrar för Uppland; i D16 vann Fredrika von Essen och i H15 Anton Forsberg. Trots hemmaplan och bra resultat av Upplandsungdomarna, så stod det klart att Dalarna med sin stora duktiga trupp även i år tog hem vandringspriset på lången, med Uppland som tvåa, Gävleborg som trea och Västmanland fyra. Här är hela poängsammanställningen från ´matchen’.
När tävlingen var klar åkte alla ungdomar vidare till Rosendals gymnasieskola för övernattning. Åsa Ridefelt organiserade allt runt logi och mat. Rosendal var ett perfekt ställe för boende, mat och kvällsaktivitet. Kvällsaktivitet ja, vi hade utlovat full ös och det blev det. Inomhussprint för både ungdomar och ledare, totalt nästan 200, som arrangerades av OK Linnés juniorer och det var verkligen superlyckat. En prolog först och sedan final med jaktstart, båda banorna växlade mellan de 4 våningsplanen på skolan och det gällde att hålla ordning på trapphus, toaletter, skåp mm. I damklassen tog Rebecka Hoppe, en knapp seger före Fredrika von Essen, båda från Uppland och Oskar Sandberg, Dalarna tog en överlägsen seger i herrklassen. Här är ett Youtube-reportage från tävlingen. Efter inomhussprinten öppnades portarna till en dignande efterrättsbuffé som gjorde succé och därefter socialisering över distriktsgränserna halva natten.
Torsdagen innebar ny tävling och sprintmatchen. Vid Lundellska skolans idrottshall byggdes arenan och Elin Olovsson hade även lagt fina banor på Ulleråkerkartan. Uppland kunde räkna hem 3 segrar, Fredrika von Essen vann D16, Anton Forsberg H15 och Olle Grywentz H13, men vid prisutdelningen stod det ändå klart att Dalarna återigen vann sprintmatchen, med Uppland som tvåa, Gävleborg som trea och Västmanland fyra. Men den dagen kommer…. Kanske redan nästa år, för då åker vi till Dalarna för att springa distriktsmatchen 2013.
Här finns lite blandade bilder från arrangemanget.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3379

Artikeln har visats 3270 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...

Mer aktuell information

23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut