Inga medaljer på stafett-SM
Annika Billstam, Cat Taylor, Rebecka Olsson.
Annika Billstam, Cat Taylor, Rebecka Olsson. (Foto: Peter Ridefelt)

Damerna kom femma och herrarna sjua resp. åtta då SM-helgen i Siggefora avslutades med IF Thors stafett-arrangemang.
Både herr- och damlagen hade ambitioner på att tävla om ädla medaljer, damerna var fyra förra året och herrarna vann.

Rebecka Olsson inledde som ofta med en stabil insats på förstasträckan i D21-stafetten, plats 10, men bara 18 sekunder efter täten. Cat Taylor på andrasträckan hade inge bra inledning, flera minuter gick vid andra kontrollen i ett flackt grönområde. Växlingsplaceringen blev åter tia, men nu var täten 4:12 min före.
Annika Billstam satte högsta fart och plockade metodiskt lag efter lag och kunde föra in Lines damer på en femteplats - en placering sämre än fjolårets fjärdeplacering.

Linnés andralag inledde bra, Samantha Saeger var endast 45 sekunder efter täten, trots tappad sko i myr. Inga Kazlauskaite och Lisa Carlsson följde sen upp och förde in andralaget till plats 20.

Herrarnas förstalag ställde upp i samma löpordning som förra året. Rassmus Andersson gjorde nästan en repris. Rassmus ledde vid flera av radiokontrollerna, men fick släppa Ärlas Karl Walheim förbi sig med sex sekunder efter en miss på förvarningskontrollen.

Rassmus Andersson, tvåa på startsträckan i H21. (Foto: Peter Ridefelt)

Albin Ridefelt gjorde ett bra lopp och växlade först, med Stora Tunas Joakim Svensk i släptåg, och dryga minuten till tredje laget Ärla. Oskar Sjöberg fick dock ingen bra dag i skogen, miss på första kontrollen, stress och mer misstag gjorde att medaljchanser rann ifrån Linné-ettan. Såsmåningom kom Oskar ihop med Henrik Löfås i Linnetvåan och platserna i mål blev 7 och 8. David Lingfors och Jan Troeng hade sprungit stabila lopp för andralaget och skickat ut Henrik som trettonde man.

Juniorernas lag ett stämplade fel, vilket gjorde att det mycket unga laget med tre H15-16 löpare ( Daniel Rönnqvist, Tuve Möller, William Ernlund) blev bäst i juniorstafetten på plats 44. I D17-20 stafetten var det också tre D15-16 löpare som tog sig an utmaningen att springa juniorkavlen. Resultaten blev plats 32 för Anna Karlström, Maria Jansson och Sandra Boström.

Efter en lång och intensiv helg väntar bara några dagar innan det är dagas igen; Linnés arrangemang av Raid Uppsala på lördag samt OK Enens ultralång-SM i Skogstibble på söndag!