OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
13 oktober 2014 (Av Per Andersson)
Vad gör du när valberdningen ringer?
Vill du veta vilket som är det jobbigaste, roligaste (?) och viktigaste uppdraget av alla inom klubben? Det är att vara valberedning. Du kan göra det mindre jobbigt!
Vi står inför ännu ett medlemsmöte där klubben, det vill säga vi, alla medlemmar tillsammans, har två viktiga uppgifter. Den ena är att bestämma inriktningen och budgeten för nästa års verksamhet. Den andra uppgiften, som ibland kommer lite i skymundan och som kan bli tagen lite för givet, är valet av funktionärer. Klubben har ca 140 valda funktionärer på ca 1000 medlemmar totalt där några har flera olika roller. Det är allt från styrelse till hjälpledare och elljusspårsfixare och alla behövs!

Tyvärr får vår valberedning slita allt hårdare för att hitta personer som vill ta på sig ansvaret att vara ledare eller funktionär i klubben. Så ser det ut i de flesta ideella organisationer idag. Förenings-Sverige får svårare och svårare att hitta personer som är villiga att ta på sig ett formellt ansvar. Det är ganska lätta att hitta dem som kan göra riktigt stora punktinsatser, som till exempel att vara med att arrangera en tävling, och vi välkomnar verkligen alla insatser, stora som små. Men vi behöver också er som vill ta ett längre, återkommande ansvar.

De två vanligaste förklaringarna när någon tackar nej är "jag hinner inte" och "jag kan inte". Den första kan jag inte säga så mycket om för alla måste få lägga sitt livspussel och prioritera sin tid men jag ber er att tänka på att om ni vill lägga er tid på att komma på träningar, tävlingar och andra trevliga aktiviteter så måste någon ha lagt sin tid på att arrangera eller arbeta med annat som gör att vi har råd att arrangera. Skulle inte det kunna vara du något år? Om ingen tar sig tid så har vi ingen verksamhet.

Det är lättare om någon känner att de inte kan tillräckligt eller har nog med erfarenhet. Vi har många erfarna medlemmar som gärna hjälper till med starten tills ni står på egna ben. Se det som en chans att lära sig något nytt och att få forma verksamheten som du tycker att den bör vara. Alla funktioner innebär inte lika mycket ansvar eller förutsätter lika mycket erfarenhet. Erfarenhet är något som man får på vägen. Vi har en mjuk och förlåtande attityd i klubben där vi tar hand om varandra och det kommer ni att märka när ni hoppar på ert första klubbuppdrag eller tar klivet upp till ett lite mer omfattande uppdrag.

Så när valberedningen ringer, fundera några extra sekunder innan du säger nej. Visst har du egentligen tid, och om inte du, vem annars ska göra jobbet? För jobbet behöver göras. Tillsammans ser vi till att alla får det stöd de behöver, både som ledare och föregångspersoner och i skogen. Gör valberedningens arbete lite lättare och säg ja!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3977

Artikeln har visats 2715 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut