OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
6 april 2015 (Av Mats Troeng)
Flygande fortsättning i Kolmården



Förra helgen seger i Måsenstafetten, och nu seger i Kolmårdskavlen. Herrarna har startat stafettsäsongen på bästa sätt. Damerna kunde inte försvara pallplatsen från förra helgen utan slutade 10:a.
Gården Stubbetorp i de djupa kolmårdsskogarna var skådeplats i dagarna två. Medeldistantävling på påskdagen och stafetten på annandag påsk. Nära 40 Linné-löpare startade på den något kylslagna medeln. Bäst lyckades Csaba Gösswein med en seger i H21E2, Sandra Boström med en andraplats i D16, och Olle Grywenz och Rassmus Andersson med sjätteplatser i H16 respektive H21E1.

Nu över till stafetten. Kontrasten mot förra helgens regnrusk på Måsenstafetten var total. En arena badande i efterlängtad vårsol med goda möjligheter att följa löparna över en hyggessluttning den sista minuten in mot växling och målgång. Som alltid i Kolmården bjöds det på förstklassiga orienteringstekniska utmaningar.

Damkavlen över tre sträckor startade lite trevande för Linné med bommar för alla lag på första kontrollen. Efter detta avancerade Rebecka Olsson i första laget genom fältet och växlade ut Lisa Carlsson på en 14:e plats, 2.20 efter täten. Lisa smög under radarn utan att dyka upp på en enda radiokontroll men sprang jämnt med täten och plockade sju placeringar.

Inga Kazlauskaite startade med närmsta lag en minut framför sig men med flera jagande lag strax bakom. Med en lite sämre dag på jobbet tappade Inga tre placeringar och Linnés första lag slutade på en 10:e plats, drygt 10 minuter efter segrande Göteborg-Majorna. Andralaget med Lisa Rönnols, Lina Bäckström och Lovisa Larsson 16:e, tredjelaget 29:a och fjärdelaget 34:a bland 62 startande lag.

Herrarnas tävling över fem sträckor inleddes med att Jakob Anderson och Csaba Gösswein i lag 1 och 2 växlade dryga minuten efter täten på den första sträckan, i slutet på ett utdraget led. Jakob tog för övrigt kommandot direkt på startrakan, ”siktar man mot stjärnorna så når man i alla fall trädtopparna”.





Matt Ogden förvaltade utgångsläget på ett utmärkt sätt. Med bästa sträcktid förde han upp Linné lag 1 till tredje plats, bara sekunder från täten. Jan Troeng tog vid, hade samma gaffling hela banan som tre-fyra övriga lag, och växlade först med några viktiga sekunders lucka efter en stark finish.

Den lilla luckan lyckades ingen täta. Rassmus Andersson kunde, trots ett sämre mellanparti på banan, springa ensam i täten under hela fjärdesträckan. Han skickade ut Albin Ridefelt i slagläge, med en halvminutsledning före Södertälje-Nykvarn med landslagskollegan Jonas Leandersson. Halvminuten krympte till 23 sekunder vid första radiokontrollen, utökades till 38 sekunder vid andra, och blev till slut 29 sekunder i mål. Ett bevis för hur små marginalerna är i den yppersta toppen. Herrarna tog nu sin andra raka stafettseger. Matt, Rassmus och Albin har varit med vid båda tillfällena.

Andralaget slutade 24:a efter en ungdomlig avslutning i form av Olle Nilsson och Johannes Ridefelt. Tredjelaget slutade 44:a. Fjärdelaget saknade ankarsträckslöpare efter ett antal återbud, men låg på plats 52 efter fyra sträckor. 74 lag startade.

Nästa helg tar vi nya tag på hemmaplan med Rånässtafetten. Visst kan man väl förvänta sig en röststark hemmaklack då?

Video: take-off
Video: landing

Artikel i UNT

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4093

Artikeln har visats 3108 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut