OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
7 november 2016 (Av Mats Troeng)
Världsstjärnor klara för Linné
Vincent Coupat, Lucas Basset och Miloš Nykodým - tre av sex nya löpare i Linné inför 2017 års säsong.
Vincent Coupat, Lucas Basset och Miloš Nykodým - tre av sex nya löpare i Linné inför 2017 års säsong. (Foto: World of O)

Linnés herrelittrupp förstärks väsentligt inför nästa års säsong. Sex löpare med internationella meriter i bagaget har valt att representera vår klubb från och med år 2017.
Lucas Basset har presterat på världsnivå under de två senaste åren, med två medaljer från VM i Skottland 2015 (silver på medeldistans och brons på stafett för sitt Frankrike). I årets VM i Strömstad visade han att framgångarna inte var en tillfällighet. Resultatraden fyra, femma och sexa innebär att Lucas är en av världens allra främsta orienterare.

Vincent Coupat tog tillsammans med Lucas brons i stafetten i VM i Skottland. På världscupen i Schweiz nyligen tog han sin hittills bästa individuella placering, en fjortondeplats på långdistansen. Har mängder av rutin från Haldens starka stafettlag.

Miloš Nykodým, Tjeckiens bästa långdistansare. 14:e på VM och 9:a på en världscupdeltävling i år. Kommer närmast från norska Kristiansand, där han i fjol sprang andrasträckan i det segrande Jukolalaget.

Joey Hadorn, 2016 års junior-VM-kung med tre guld och ett silver från mästerskapet på hemmamark i Schweiz. Fortfarande junior nästa år och har därmed chans att upprepa prestationen nästa år då Finland står som värd för JVM.

Simon Dubach, landslagskompis med Joey med en fjärdeplats på JVM som främsta resultat i år. Simons storebror Michael har bott i Uppsala ett år och har sprungit för Linné på de stora stafetterna.

Ken Peeters, som bor och jobbar i Uppsala sedan ett år tillbaka och nu väljer att byta till Linné. Ken representerade Belgien under VM i Trondheim 2010.

Tids nog kommer det mer utförliga intervjuer med respektive löpare här på hemsidan, men här följer några korta kommentarer från var och en.Lucas Basset och Vincent Coupat. (Foto: World of O)– Jag är jämngammal med Albin Ridefelt och har tävlat mycket mot honom och andra löpare i Linné genom åren, säger Lucas. Att få träna och tävla med folk som är trevliga i en klubb med en bra filosofi och verksamhet är främsta anledningen till att jag sökte mig till Linné. Jag tror att laget blir farligt på de stora stafetterna nästa år, och det ser jag mycket fram emot. Att få köra några svåra pass i Lunsen känns också spännande.

Det märks att Lunsen är ett välkänt begrepp i orienteringsvärlden. Den vildmarksartade skogen strax sydost om Uppsala nämner även Miloš som en av anledningarna till att han väljer Linné:

– Jag vill bli ännu bättre i skandinavisk terräng, och då passar Lunsen bra. Min plan är att bo i Uppsala från nyår och fram till och med Tiomila. Annars är huvudmålet förstås VM i Estland. Jag vill etablera mig som en av de 10 bästa i världen, och med bra lopp har jag chans att slå mig in i topp 6.
Miloš är tydlig med att inställningen hos Albin, Rassmus och Oskar är en annan viktig faktor till klubbytet.

– Jag känner killarna rätt bra. De är trevliga och har ett driv att
hela tiden utvecklas. Att jobba hårt för att bli bättre. Jag tror vi kan lära mycket av varandra. Och sen tror jag att det finns många fler i klubben att inspireras av.

Vincent har representerat en av de bästa stafettklubbarna i orienteringsvärlden under sju år. Nu väljer han att lämna Halden SK.

– Jag tror att det behövs förändring ibland för att utvecklas. Som toppidrottare behöver man utvärdera sig själv hela tiden. Efter fantastiska år i Halden kändes tiden mogen att göra en förändring, att träffa nytt folk.

Vincents flickvän Cécile Foltzer springer sedan tidigare för Linné och bodde fyra månader i Uppsala i våras.

– Jag känner till en del om klubben genom Cécile, och Thierry bor ju också i Uppsala. Jag är grymt motiverad inför nästa säsong. Vi kommer att ha ett riktigt bra lag på stafetterna. Det kommer att bli kul!Miloš Nykodým och Simon Dubach. (Foto: World of O)Både Lucas, Vincent och Miloš lockas av att nå framgångar på de stora stafetterna. Men de schweiziska nytillskotten Joey och Simon kommer inte att konkurrera om platserna i Linnés lag på Tiomila och Jukola. De kommer vid dessa tillfällen att tävla för sin schweiziska klubb OL Norska som gör en särskild Tiomila- och Jukolasatsning nästa år. Det som lockar Joey och Simon är möjligheten att utvecklas i nordisk terräng och på sikt även vara en del av Linnés stafettlag.

– Vi fick chansen att träna i de fina uppsalaskogarna under en vecka i augusti, och det var riktigt kul, säger Simon. Jag och Joey siktar på att komma till Sverige under någon vecka under nästa sommar eller höst.

– Jag ser fram emot att träna och tävla med Linné. Inte bara nästa år utan även på lång sikt, säger Joey.

Den ende av nyförvärven som redan bor i Uppsala är Ken Peeters. Ken jobbar på GE Helthcare och har som träningsmedlem varit en flitig gäst på våra träningar trots att han tävlat för Göteborg-Majorna. Nu tar han steget fullt ut som tävlingsmedlem i OK Linné.

– Det känns mycket smidigare att tävla för en klubb där man bor. Och jag gillar verkligen gänget och atmosfären i klubben, understryker Ken.Joey Hadorn och Ken Peeters. (Foto: World of O)Extra glädjande är att löparna aktivt kontaktat oss och frågat om möjligheterna att tävla för OK Linné. Ett bevis för att den verksamhet vi bedriver är högt ansedd runt om i orienteringsvärlden. Vi hälsar våra nya löpare varmt välkomna till klubben och ser fram emot ett spännande 2017!

Löparprofiler hos World of O:
Lucas Basset
Vincent Coupat
Miloš Nykodým
Joey Hadorn
Simon Dubach
Ken Peeters

Bilder i artikeln med tillåtelse från WorldOfO.com.

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=4539

Artikeln har visats 6272 gånger

23 maj (Av Ane Timenes Laugen)
Information om GDPR
Från 25 maj 2018 gäller nya regler om hanteringen av personuppgifter.
Läs mer...
22 maj (Av Martin Fredholm)
Testa PreO
I samband med PreO-tävlingen som Linné arrangerar den 3/6 så är alla Linnémedlemmar välkomna att gratis testa PreO.
Läs mer...
22 maj (Av Johan Hamelius)
Jukola/Venla-test 2018
Resultat från Jukola/Venla-testet.
Läs mer...
18 maj (Av Stina Åberg)
Ungdomens 10mila
Ungdomens 10mila är en stafett bara för ungdomar! I år går tävlingen i närheten av Götene, fredag-lördag 3-4 augusti.
Läs mer...
8 maj (Av Åsa Hedin)
Klubbresa till Ösa-träffen 1-3 juni
USEK bjuder in alla klubbens medlemmar att hänga med på tävlingsresa upp till Edsbyn första helgen i juni.
Läs mer...
8 maj (Av Märit G Karlström)
Kom ihåg utdrag från belastningsregistret!
Alla som är valda till poster i klubben behöver varje år lämna ett utdrag från belastningsregistret till vår granskare
Läs mer...
8 maj (Av Martin Fredholm)
Funktionärer PreO
Söndagen den 3 juni arrangerar Linné en tävling i PreO. För ett lyckat arrangemang behövs naturligtvis funktionärer.
Läs mer...

Mer aktuell information

maj –Ekebyloppet

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2018 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut