OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
17 september 2017 (Av Tuve Möller)
Ny medaljsuccé på SM lång
Linnélöparna som placerade sig topp tio på årets lång-SM. Från vänster: Rassmus Andersson (silver), Oskar Sjöerg (brons), Johanna Öberg (nia), Albin Ridefelt (fyra).
Linnélöparna som placerade sig topp tio på årets lång-SM. Från vänster: Rassmus Andersson (silver), Oskar Sjöerg (brons), Johanna Öberg (nia), Albin Ridefelt (fyra). (Foto: Tuve Möller)

Traditionen med lång-SM medaljer håller i sig..
För femte året i rad vann en Linnélöpare medalj på SM-långdistans. I de tuffa Kilsbergsskogarna utanför Örebro ordnade Rassmus Andersson ett silver och Oskar Sjöberg ett brons. Dessutom hamnade Albin Ridefelt som fyra endast 13 sekunder från medalj. I damklassen kom Johanna Öberg in som fin nia.
Rassmus Andersson och Albin Ridefelt följde upp gårdagens kvalsegrar med nya topplopp och slutade två respektive fyra. In emellan dem klämde sig klubbkompisen Oskar Sjöberg som var nöjd med att vara tillbaks på allvar på långdistansen efter en skada för två år sedan:

- Jag gjorde ett bra lopp, lite tung inledning men har efter det sprungit jättebra och egentligen inte missat något i orienteringen. Det känns bra att vara med så pass bra på långdistansen igen. Jag hade en lång skada 2014 och kom tillbaka till sprinten och medeldistansen ganska fort men till långdistansen tar det fler år att komma tillbaka. Så superkul att vara med så bra! säger Oskar.

Rassmus Andersson lyckades avverka den 15,2 kilometer långa banan i mycket starkt kuperad och tät terräng på 1 timme 40 minuter och 19 sekunder. Det var 18 sekunder snabbare än Oskar Sjöberg, 41 sekunder snabbare än Albin Ridefelt och 1.25 långsammare än segraren Emil Svensk från Stora Tuna. En nöjd Rassmus säger såhär om dagens lopp som ledde fram till hans tredje raka topp två-placering på långdistans.
- Det gick bra idag, jag gjorde i princip ett prickfritt lopp förutom en krok på den tredje sista kontrollen.





Prispallen i H21. Guld Emil Svensk, silver Rassmus Andersson, brons Oskar Sjöberg. (Foto: Tuve Möller)




Förstaårssenioren Johanna Öberg, som för två veckor sedan vann en deltävling b-världscupen Euromeeting hade även hon en bra dag och slutade nia. Trots att Johanna var regerande mästare på långdistans från förra året, då i juniorklassen, hade hon inte mycket att sätta emot den regerande mästaren i seniorklassen Tove Alexandersson, som vann sitt sjätte SM-guld på långdistans.




Pris pallen i D21, guld Tove Alexandersson, silver Helena Bergman (fd. Jansson), brons Josefin Tjernlund. (Foto: Tuve Möller)




Årets SM var det första lång-SM som skulle ha samma segrartid för damer och herrar. Så blev det dock inte och istället ökade tidsavståndet mellan damer och herrar har till i år, från förra årets 16 minuters till årets 20 minuter. Herrarna har haft lägre tid på samtliga Swedish League eller mästerskapslångdistanser sedan reglerna ändrades, så frågan är:
När ska herrarna och damerna få samma segrartid på riktigt?

I övrigt var SM mycket fint och välarrangerat. Det var tuffa utslagsgivande banor och den lieslagna ängen som arenan låg på gjorde inte saken sämre.

Nästa helg väntar medel-SM utanför, ett något flackare och terrängmässigt mindre brutalt, Hallsberg, och på söndagen avgörs stafett-SM i den kuperade skidorten Ånnaboda utanför Örebro.

Film från tävlingarna.

GPS-tracking

Fullständiga resultat och sträcktider




Oskar Sjöberg får skriva en autograf till Tove Alexandersson, eller en supporter med liknande frisyr, vem vet? (Foto: Tuve Möller)


Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4754

Artikeln har visats 3090 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut