27 april 2019 (Av Johan Möller)
Damlaget 24a på 10-mila
Cécile direct efter starten för damkavlen
Cécile direct efter starten för damkavlen (Foto: Johan Möller)

Linnés damer förbättra förra årets 29e plats och slutade i dagens kavle på 24 plats
Första sträckan sprang Cécile Foltzer som var nöjd med sitt lopp sånär som ett dåligt vägval på en lång sträcka. Det gick dock riktigt fort då de som var i toppen på sträckan var världseliten i orientering. Först på sträcka 1 var finska SK Pohjantähti.
På sträcka 2 sprang Hilda Forsgren och gjorde ett mer eller mindre perfekt lopp. Hilda startade från plats 47 och växlade på 15e plats.
Ut på den 9,8 km långa 3e sträckan sprang Johanna Trummer. Johanna kämpade hårt och hon konstaterade snabbt att det gick väldigt snabbt. Hon sprang ett tag ihop med världsmästare Judith Wyder från Schwitz, men idag inte så länge. Johanna kämpade in och växlade på en 32a plats.
På 4 sträckan sprang Kristin Olovsson ut. Kristin var nöjd med sitt lopp och tyckte det var fint i skogen och gjorde inga större misstag. Hon växlade på placering 29.
Johanna Öberg hade ansvaret för sista sträckan och hon tog i mål Linné på en fin 24e plats. Johanna tog in hela 3 minuter på segrande Tampereen Pyrintö från Tammerfors i Finland på sista sträckan. Till slut hade Linné 15.47 minuter upp till segrarna efter 36 km orientering dvs 30 sekunder långsammare per km jämfört med segrarna.
De övriga Linnélagen hamnade på plats 123 och 206. I lag 4 så var det bara 2 löpare efter några sena återbud.

Omdömmena om tävlingen var bl.a. svårare, lättare, brötigt, fint, blött, skönt med regn….. Många individer många upplevelser!