OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
17 juni (Av Tuve Möller)
Fjärde plats på världens största Jukola.
Herrlaget med sina väskor. I laget Vincent Coupat (ej på bild), Jan Troeng, Rassmus Andersson, Oskar Sjöberg, Miloš Nykodým, Albin Ridefelt och Lucas Basset.
Herrlaget med sina väskor. I laget Vincent Coupat (ej på bild), Jan Troeng, Rassmus Andersson, Oskar Sjöberg, Miloš Nykodým, Albin Ridefelt och Lucas Basset. (Foto: Tuve Möller)

20 632 orienterare från hela världen hade samlats på en åker utanför Tammerfors för att springa orientering. Knappt 50 av dem var Linnéare. Och herrarnas förstalag lyckades knipa en kanonfin fjärdeplats.
Eller en åker, ett tiotal åkrar var det snarare som upptogs av sovtält, parkering, 5-6 sportförsäljare, food-court, marka, fältsjukhus, tält-bastu, utställning med finska militärens arsenal, 3 storbildsskärmar, kartplank med 20 632 kartor, 200 m lång uppställningsplats för startsträckan, glassförsäljare med mera. Ett O-Ringen delux kan man säga.

Tävlingen då?
På sträcka 1 i Venla-kaveln, damkaveln som avgörs över 4 sträckor inledde Johanna Trummer och växlade efter ut 4.53 efter då ledande Halden SK.
På sträcka två gick Hedwig Haas ut och öppnade starkt efter en träningsrik vinter. Men på väg mot den 4 kontrollen kom en stor bom vilket gjorde att Hedwig växlade ut Hilda Forsgren på den tredje sträckan på 109 plats, 15.04 efter IFK Göteborgs Kirsi Nurmi. På söndagsmorgonen kunde en inte helt nöjd Hedwig konstatera att hon hade sprungit bättre på den femtesträckan hon sprang för herrarnas lag 4 natten mot söndag än på lördagseftermiddagens Venla-kavel.


Utsnitt från Venla-kavelns sträcka 2.På den 3 sträckan plockade Hilda platser och växlade ut som 65.
Plocka placeringar fortsatte sedan Johanna Öberg med på den sista sträckan och tog in laget på en 51 plats, en sämre placering än förra årets 16 plats.
I täten gick Fredrikstad SKs Kamilla Olaussen om IFK Göteborgs Sara Hagström och tog Östfoldsklubbens första seger någonsin. Lika så var Göteborgs sistasträckslöpare nöjd med att damlaget äntligen sprang in sig på en bättre placering än herrlaget.
Hemmaklubben Tampereen Pyrintö hade en tung start och var långt efter vid första växlingen, men efter en monstertsträcka av schweiziska förstaårsenioren Simona Aebersold var Tammerforsklubben åter med i striden om topplaceringarna. Riktigt nära kom de aldrig utan Venla Harju förde laget i mål på en tredje plats, 20 sekunder efter Göteborg.Damernas förstalag spexar inför start. (Foto: Tuve Möller)I herrstafetten inledde förstalaget stabilt och de fyra första löparna Vincent Coupat, Jan Troeng, Rassmus Andersson och Oskar Sjöberg tappade cirka två minuter var på täten och skickade ut Miloš Nykodým på den femte sträckan 8.14 efter ledande Tampereen Pyrintö. Han plockade istället in 2 minuter och skickade ut Albin ridefelt som 6, 6.18 efter på den sjätte sträckan. Tidsplocket fortsatte och när Lucas Basset gav sig ut på den sjunde och avslutande sträckan var hade han 2.56 efter trion bestående av hemmaklubben Tampereen Pyrintö, Borlänges Stora Tuna OK och Osloklubben IL Tyrving.

Men knappt tre minuter var för mycket att ta in på en Emil Svensk i kanonform och schweiziska fantomerna Matthias Kyburz och Florina Howald.
Bäst var Tunas Emil Svensk som förde sitt lag till dalaklubbens första seger, en något skrällartad sådan. Även Tyrving noterade sitt bästa resultat någonsin med en andra plats, och Tammerforsklubben Tampereen som satsat hårt mot årets Jukola fick även de gå upp på prispallen.

Lucas Basset kunde föra i mål Linnélaget på en fjärde plats och säger så här om sin prestation:
- Jag är nöjd, hade varit möjligt att komma ifatt Tampereen Pyrintö och Tyrving och kanske slåss om pallplatserna utan 2 små misstag, ungefär en minut totalt men loppet var bra. Nöjd med min taktik också.
Trots att fjärdeplatsen var Linnés bästa resultat på flera år märktes en viss besvikelse bland löparna. Det har under vintern siktats mot seger och 2.41 är trots allt inte en stor marginal efter 7 timmar, 16 minuter och 14 sekunders orientering. Stora Tuna var närmare bestämt 0,0636% snabbare.
Samtliga resultat och annat finns via jukola.comUppskattningsvis knappt hälften av alla som var på plats och följde och tittade på starten följer förstasträckan på någon av de tre storbildsskärmarna. (Foto: Tuve Möller)


Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5147

Artikeln har visats 633 gånger

23 januari (Av Märit G Karlström)
Årsmöte 24 februari
Kom och var med på årsmöte! Vi behöver dig och din röst!
Läs mer...
20 januari (Av Samantha Saeger)
Tisdagsvärdar våren 2020
Här finns listan över vårens tisdagsvärdar och instruktioner för värdarna.
Läs mer...
17 januari (Av Mats Troeng)
Intresseanmäl till Venla och Jukola
Dags att intresseanmäla deltagande i Venla- och Jukolakavlarna. I år i Rovaniemi, längre norrut än på länge.
Läs mer...
5 januari (Av Lena Nilsson)
Månadens nattbana
Månadens nattbana för januari 2020
Läs mer...
18 december (Av Kristin Olovsson)
Prioträningsdag #2
En heldag med OK Linné 25 januari
Läs mer...
6 december (Av Helena Grennberg)
Jubileum! Alla är hjärtligt välkomna
Klubben bildades 24 januari 1995. Under 2020 firar vi 25 år och håller födelsedagskalas lördagen den 25 januari.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2020 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut