OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
2 september (Av Klara Mandahl)
SOLägret 2019 - två toppenbra lägerveckor!
Klara, Anna och Pelle förklarar leken ”såpbacke”.
Klara, Anna och Pelle förklarar leken ”såpbacke”. (Foto: Klara Mandahl)

Skolan har börjat och SOLägret är avslutat för den här sommaren. In på höstkanten bär vi med oss fina sommarminnen!
En förväntansfull huvudledare fick till en början nöja sig med att rekrytera ledare och planera inför sommaren på sitt rum på folkhögskolan i Halland. Men efter att vintern passerat var det äntligen dags för påsklov och ledargängets första träff! Emma Svensson från Sisu idrottsutbildarna på Upplands idrottsförbund kom till oss på klubbgården och vi rivstartade med att gå utbildningen Introduktionsutbildning för tränare. Vi lärde oss massor om ledarskap, bland annat hur ledare kan arbeta normkritiskt och vikten av en gemensam värdegrund.

Efter påsklovet tog vi en paus, innan det var dags att direkt efter skolavslutningen i juni ta upp arbetet igen. Ledarna gick ytterligare några utbildningar, lägrets första vecka planerades, och vips var SOLägret och SOL Team Extreme igång! Under den fyra dagar långa lägerveckan innan midsommar fick alla deltagare träna orientering i olika former. Det var allt från medeldistans till stjärnorientering och en utmanande ultrasprint runt KG för SOLägrets del. Team Extreme cyklade varje morgon iväg mot nya äventyr runt om i Uppsala. De orienterade runt slottet, följde kluriga ledtrådar längs en vidsträckt bana och fick till och med prova att orientera i bassängerna på Fyrishov. Den sista dagen blev mer nervkittlande än vanligt för de flesta på hela lägret, då vi gav oss ut på den så kallade "äventyrsdagen". Vi avslutade med välförtjänt glassfika och uppvisning av SOL-dansen, till Eye of the Tiger med Survivor.

Den andra lägerveckan gick av stapeln i mitten av augusti och hade ett annat fokus, nämligen friluftsliv och Wild Kids. Barnen var uppdelade i sex stycken lag, och under veckans gång fick varje lag prova på aktiviteter inom de fyra olika temana eld, vatten, jordens klimat och mark/de fem sinnena. De fick bland annat grilla marshmallows och lära sig om eldsäkerhet, bygga vindskydd, tävla i roliga vattenstafetter, använda sin kreativitet i skapandet av klimatkonst och träna på att återvinna. Blåbärsplockning ingick i mark/sinnes-temats förmiddagsprogram, men under eftermiddagen ställdes deltagarna inför utmaningar som satte deras sinnen på prov, inte minst i "nattduellen" från tv-programmet Mästarnas mästare. Veckan avslutades med en Wild Kids-final med alla lag, där kunskap som förvärvats under veckan kunde komma väl till pass. Därefter favorit i repris med glass och uppvisning av den flitigt inrepeterade SOL-dansen.

Jag som har haft glädjen att få vara huvudledare för årets SOLägret heter Klara Mandahl, och jag vill rikta ett varmt tack till alla barn och alla ledare som har varit med under SOL 2019. Det har varit två lysande lägerveckor, och jag hoppas att ni vill vara med på SOL igen!

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5171

Artikeln har visats 287 gånger

23 januari (Av Märit G Karlström)
Årsmöte 24 februari
Kom och var med på årsmöte! Vi behöver dig och din röst!
Läs mer...
20 januari (Av Samantha Saeger)
Tisdagsvärdar våren 2020
Här finns listan över vårens tisdagsvärdar och instruktioner för värdarna.
Läs mer...
17 januari (Av Mats Troeng)
Intresseanmäl till Venla och Jukola
Dags att intresseanmäla deltagande i Venla- och Jukolakavlarna. I år i Rovaniemi, längre norrut än på länge.
Läs mer...
5 januari (Av Lena Nilsson)
Månadens nattbana
Månadens nattbana för januari 2020
Läs mer...
18 december (Av Kristin Olovsson)
Prioträningsdag #2
En heldag med OK Linné 25 januari
Läs mer...
6 december (Av Helena Grennberg)
Jubileum! Alla är hjärtligt välkomna
Klubben bildades 24 januari 1995. Under 2020 firar vi 25 år och håller födelsedagskalas lördagen den 25 januari.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2020 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut