OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
2 september (Av Klara Mandahl)
SOLägret 2019 - två toppenbra lägerveckor!
Klara, Anna och Pelle förklarar leken ”såpbacke”.
Klara, Anna och Pelle förklarar leken ”såpbacke”. (Foto: Klara Mandahl)

Skolan har börjat och SOLägret är avslutat för den här sommaren. In på höstkanten bär vi med oss fina sommarminnen!
En förväntansfull huvudledare fick till en början nöja sig med att rekrytera ledare och planera inför sommaren på sitt rum på folkhögskolan i Halland. Men efter att vintern passerat var det äntligen dags för påsklov och ledargängets första träff! Emma Svensson från Sisu idrottsutbildarna på Upplands idrottsförbund kom till oss på klubbgården och vi rivstartade med att gå utbildningen Introduktionsutbildning för tränare. Vi lärde oss massor om ledarskap, bland annat hur ledare kan arbeta normkritiskt och vikten av en gemensam värdegrund.

Efter påsklovet tog vi en paus, innan det var dags att direkt efter skolavslutningen i juni ta upp arbetet igen. Ledarna gick ytterligare några utbildningar, lägrets första vecka planerades, och vips var SOLägret och SOL Team Extreme igång! Under den fyra dagar långa lägerveckan innan midsommar fick alla deltagare träna orientering i olika former. Det var allt från medeldistans till stjärnorientering och en utmanande ultrasprint runt KG för SOLägrets del. Team Extreme cyklade varje morgon iväg mot nya äventyr runt om i Uppsala. De orienterade runt slottet, följde kluriga ledtrådar längs en vidsträckt bana och fick till och med prova att orientera i bassängerna på Fyrishov. Den sista dagen blev mer nervkittlande än vanligt för de flesta på hela lägret, då vi gav oss ut på den så kallade "äventyrsdagen". Vi avslutade med välförtjänt glassfika och uppvisning av SOL-dansen, till Eye of the Tiger med Survivor.

Den andra lägerveckan gick av stapeln i mitten av augusti och hade ett annat fokus, nämligen friluftsliv och Wild Kids. Barnen var uppdelade i sex stycken lag, och under veckans gång fick varje lag prova på aktiviteter inom de fyra olika temana eld, vatten, jordens klimat och mark/de fem sinnena. De fick bland annat grilla marshmallows och lära sig om eldsäkerhet, bygga vindskydd, tävla i roliga vattenstafetter, använda sin kreativitet i skapandet av klimatkonst och träna på att återvinna. Blåbärsplockning ingick i mark/sinnes-temats förmiddagsprogram, men under eftermiddagen ställdes deltagarna inför utmaningar som satte deras sinnen på prov, inte minst i "nattduellen" från tv-programmet Mästarnas mästare. Veckan avslutades med en Wild Kids-final med alla lag, där kunskap som förvärvats under veckan kunde komma väl till pass. Därefter favorit i repris med glass och uppvisning av den flitigt inrepeterade SOL-dansen.

Jag som har haft glädjen att få vara huvudledare för årets SOLägret heter Klara Mandahl, och jag vill rikta ett varmt tack till alla barn och alla ledare som har varit med under SOL 2019. Det har varit två lysande lägerveckor, och jag hoppas att ni vill vara med på SOL igen!

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5171

Artikeln har visats 224 gånger

12 november (Av Johan Möller)
UTH 2019
Snart är det dags för årets upplaga av Uppsala träningshelg.
Läs mer...
10 november (Av Johan Möller)
Pepparkaksbak
December börjar närma sig och snart är det dags för juniorernas årliga pepparkaksbak.
Läs mer...
7 november (Av Samantha Saeger)
Final i Jerringpriset!
Nu är sju finalister framröstade - se vilka här!
Läs mer...
3 november (Av Lena Nilsson)
Månadens nattbana
Månadens nattbana för november
Läs mer...
29 oktober (Av Mats Linde)
Skidläger i vinter?
Breddsektionen arrangerar INTE något skidläger kommande vinter.
Läs mer...
28 oktober (Av Kristin Olovsson)
Är du 25 år eller yngre?
Vi i träningsgruppen behöver hjälp av er som är 25 år eller yngre och är med på Eseks träningar!
Läs mer...
20 oktober (Av Samantha Saeger)
Tisdagsvärdar hösten 2019
Här finns listan över höstens tisdagsvärdar och instruktioner för värdarna.
Läs mer...

Mer aktuell information

11 okt –Arrangera Linnégalan
okt –Spring för Liv(gard)et 2019!

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2019 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut