OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
15 september (Av Åsa Hedin)
Peter Palmer Trophy
Hela gänget!
Hela gänget! (Foto: Åsa Hedin)

Ett stort gäng av OK Linnés ungdomar mellan 13-18 år åkte till England i början av september för att träna, tävla och ha kul.
Förra året blev vi kontaktade av det brittiska orienteringsförbundet som var intresserade av att etablera ett samarbete med en större svensk orienteringsklubb. Kul tyckte vi i USEK och hörde oss för bland ungdomarna vad de skulle vara intresserade av. Det tydliga svaret var träna, tävla och åka till London! Så under vintern och våren har vi tillsammans planerat, fixat, jobbat in pengar och till slut så stod vi där på Arlanda kl 05.00 torsdagen den 5 sept fulla av förväntan för att ta oss till trakterna söder om London.
Torsdagen ägnades sedan åt träning i Winterfold Forest och Lieth Hill som båda ligger i Surrey Hills. Phil Conway, vår kontaktperson på brittiska orienteringsförbundet, hade fixat två träningar åt oss denna dag. Vi fick lära oss att den här tiden på året är undervegetation i form av ormbunkar bitvis en djungel och att konfronteras med lokalbor inte alltid är en så trevlig upplevelse.
Aningen sega efter två träningspass och en tidig morgon checkade vi in på hotellet i Horley och lassade sedan in pizza och pasta på den lokala Italienska restaurangen. Vi var ju tvungna att ladda ordentligt inför fredagens Londonbesök. Efter att ha tagit tåget in mot London på fredagsmorgonen klev vi gapande av på Viktoria station och vi ledare tänkte nog i vårt stilla sinne att vi ska vara glada om vi får med oss alla hem igen. Men med ett stort mått av eget ansvar och strukturerat vallande, fick nog alla i gruppen med sig en hel del dagfärsk politisk kunskap, gamla sevärda byggnader, fulla shoppingkassar och magar sprängfyllda med fish and chips.
På lördagen träffade vi South Eastern Junior Squad för en gemensam träning i Broadstone Warren. Innan dess var vi dock tvungna att stanna till och köpa en gäng visselpipor eftersom det var lag på det för alla som skulle springa stafetten. På träningen övade vi på kontrollplockning, höjdkurvor, backlöpning och hur man hittar en liten grop i ett hav av ormbunkar och dessutom blev engelskan bättre minut för minut. Vi fick också lära oss hur rigorösa säkerhetsgenomgångarna är på alla träningar och tävlingar. Kul att träna tillsammans med de Engelska ungdomarna och nu började vi alla bli taggade på stafetten. Lite lunch och välbehövlig vila på en bakgata i Forest Row innan vi var redo för den sista träningen inför stafetten så att vi var 100 % säkra på vad som väntade. Högt belägna Ashdown forest bjöd för omväxlings skull på riktigt löpbara partier blandade med fullkomligt ogenomträngliga taggiga snår och en och annan kulturupplevelse. Det sades nämligen att det var denna skog som stod som förebild till Nalle Puhs sjumilaskog. Äntligen var det dags att bege oss till Michael Hall Shool och Arenan för stafetten. Vi inkvarterades i gymnastiksalen tillsammans med rätt många andra…. Och efter mat från den lokala foodtrucken framför den pampiga skolbyggnaden, genomgång på Arenan och ledarsamling där vi dyrt och heligt intygade att vi läst den 60 sidor långa O-safe (säkerhetsmanualen) var vi taggade till tusen. Kl 05.00 hade vi tre lag på startlinjen varav ett var ett kombinationslag med Karlskrona SOK. Den engelska terrängen runt Kidbrooke Park & Hindleap Warren visade sig svår att bemästra på natten och lite utlandsnerver på det gjorde att vi kom lite efter i början men alla lagen kämpade på oerhört bra vilket slutade med en 3:e, en 7:e och en 9:e plats. Arenan var nog en av de vackraste jag upplevt och konstant musik av hängiven DJ med rökmaskin och blinkade lampor, stjärnfall och varmt te gjorde att stämningen var på topp.
När vi så småningom fått medaljer och samlat ihop våra pinaler var nog alla rörande överens om att det inte är frågan OM vi gör det här igen, utan NÄR 😊.
Och förhoppningsvis kommer vi kunna välkomna de engelska ungdomarna till oss under nästa års stora orienteringshändelse O-ringen här i Uppsala. Vill ni veta mer detaljer och se mer bilder så gå gärna in och gilla vårt Instagramkonto oklengland2019 !

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5176

Artikeln har visats 278 gånger

23 januari (Av Märit G Karlström)
Årsmöte 24 februari
Kom och var med på årsmöte! Vi behöver dig och din röst!
Läs mer...
20 januari (Av Samantha Saeger)
Tisdagsvärdar våren 2020
Här finns listan över vårens tisdagsvärdar och instruktioner för värdarna.
Läs mer...
17 januari (Av Mats Troeng)
Intresseanmäl till Venla och Jukola
Dags att intresseanmäla deltagande i Venla- och Jukolakavlarna. I år i Rovaniemi, längre norrut än på länge.
Läs mer...
5 januari (Av Lena Nilsson)
Månadens nattbana
Månadens nattbana för januari 2020
Läs mer...
18 december (Av Kristin Olovsson)
Prioträningsdag #2
En heldag med OK Linné 25 januari
Läs mer...
6 december (Av Helena Grennberg)
Jubileum! Alla är hjärtligt välkomna
Klubben bildades 24 januari 1995. Under 2020 firar vi 25 år och håller födelsedagskalas lördagen den 25 januari.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2020 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut