OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
16 december (Av Tuve Möller)
Stipendium till Klaras lägerarbeteI mitten av november tilldelades Klara Mandahl Silvas Care More stipendium för sitt arbete med OK Linnés SOL-läger: ”Klara, en 21-åring med starkt engagemang för miljö, inkludering och lika villkor har utvecklat OK Linnés sommarorienteringsläger för barn på ett föredömligt sätt.” inleds motiveringen.
Den fortsätter:
”Klara har gått från ord till handling och tillsammans med deltagare och ledare tagit fram en gemensam värdegrund för deltagare och ledare samt en tydlig miljö- och hållbarhetsprofil. Ledorden för lägret är glädje, gemenskap och hållbarhet.”

SOL-lägret är totalt två till tre läger veckor i början och slutet av sommarlovet varje år för barn mellan 8 och 13 år. Det har blivit allt mer populärt att vara med på de senaste åren med upp mot 70 deltagare per vecka och fokus är antingen på orientering eller friluftsliv beroende på vecka. Så här säger förra årets läger-general själv om lägret:

Berätta om arbetet du gjorde med sol-lägret som gjorde att du fick priset?

- Jag valde att satsa extra mycket på ledarna i år. Som ledare är du en förebild för alla deltagare och därför är det viktigt att känna sig trygg i sin roll och i ledargruppen. För att göra det krävs det att man har vissa verktyg, och en gemensam plan för hur man som ledargrupp ska arbeta. Det handlar till exempel om hur man bemöter deltagarna, hur man hanterar konflikter och vilka värderingar man väljer att värna om. Därför tog jag kontakt med SISU Idrottsutbildarna Uppland som kom och höll utbildningar för oss med mycket fokus på vikten av en värdegrund, att se alla barn och att ha roligt tillsammans. Det blev många diskussioner där ledarna kunde komma med förslag och idéer samt ventilera frågor och funderingar. Jag tror att det bidrog väldigt mycket till att ledarna trivdes på jobbet och därmed kunde ge deltagarna en fin upplevelse!

Hur känns det att få priset?

- Det känns helt underbart! Det är häftigt att bli uppmärksammad på det här sättet, och jag hoppas att det kan få fler att bli inspirerade till att jobba med inkludering och hållbarhet i sitt ledarskap. Eftersom det är väldigt viktigt för mig att värna om klimatet och miljön omkring oss, känns det extra bra att stipendiet uppmärksammar insatser för hållbarhet! Under friluftslägret vecka 33 integrerade vi hållbart tänkande på flera sätt, bland annat genom att skapa klimatkonst och genom att återvinna skräp som deltagarna hittade. Det var tråkigt att jag inte kunde vara med på prisutdelningen, men eftersom jag studerar i Spanien så blev det svårt. Som tur var ställde Johanna Öberg upp och tog emot mitt pris, tack Johanna!

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5225

Artikeln har visats 361 gånger

23 januari (Av Märit G Karlström)
Årsmöte 24 februari
Kom och var med på årsmöte! Vi behöver dig och din röst!
Läs mer...
20 januari (Av Samantha Saeger)
Tisdagsvärdar våren 2020
Här finns listan över vårens tisdagsvärdar och instruktioner för värdarna.
Läs mer...
17 januari (Av Mats Troeng)
Intresseanmäl till Venla och Jukola
Dags att intresseanmäla deltagande i Venla- och Jukolakavlarna. I år i Rovaniemi, längre norrut än på länge.
Läs mer...
5 januari (Av Lena Nilsson)
Månadens nattbana
Månadens nattbana för januari 2020
Läs mer...
18 december (Av Kristin Olovsson)
Prioträningsdag #2
En heldag med OK Linné 25 januari
Läs mer...
6 december (Av Helena Grennberg)
Jubileum! Alla är hjärtligt välkomna
Klubben bildades 24 januari 1995. Under 2020 firar vi 25 år och håller födelsedagskalas lördagen den 25 januari.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2020 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut