OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
16 december (Av Tuve Möller)
Stipendium till Klaras lägerarbeteI mitten av november tilldelades Klara Mandahl Silvas Care More stipendium för sitt arbete med OK Linnés SOL-läger: ”Klara, en 21-åring med starkt engagemang för miljö, inkludering och lika villkor har utvecklat OK Linnés sommarorienteringsläger för barn på ett föredömligt sätt.” inleds motiveringen.
Den fortsätter:
”Klara har gått från ord till handling och tillsammans med deltagare och ledare tagit fram en gemensam värdegrund för deltagare och ledare samt en tydlig miljö- och hållbarhetsprofil. Ledorden för lägret är glädje, gemenskap och hållbarhet.”

SOL-lägret är totalt två till tre läger veckor i början och slutet av sommarlovet varje år för barn mellan 8 och 13 år. Det har blivit allt mer populärt att vara med på de senaste åren med upp mot 70 deltagare per vecka och fokus är antingen på orientering eller friluftsliv beroende på vecka. Så här säger förra årets läger-general själv om lägret:

Berätta om arbetet du gjorde med sol-lägret som gjorde att du fick priset?

- Jag valde att satsa extra mycket på ledarna i år. Som ledare är du en förebild för alla deltagare och därför är det viktigt att känna sig trygg i sin roll och i ledargruppen. För att göra det krävs det att man har vissa verktyg, och en gemensam plan för hur man som ledargrupp ska arbeta. Det handlar till exempel om hur man bemöter deltagarna, hur man hanterar konflikter och vilka värderingar man väljer att värna om. Därför tog jag kontakt med SISU Idrottsutbildarna Uppland som kom och höll utbildningar för oss med mycket fokus på vikten av en värdegrund, att se alla barn och att ha roligt tillsammans. Det blev många diskussioner där ledarna kunde komma med förslag och idéer samt ventilera frågor och funderingar. Jag tror att det bidrog väldigt mycket till att ledarna trivdes på jobbet och därmed kunde ge deltagarna en fin upplevelse!

Hur känns det att få priset?

- Det känns helt underbart! Det är häftigt att bli uppmärksammad på det här sättet, och jag hoppas att det kan få fler att bli inspirerade till att jobba med inkludering och hållbarhet i sitt ledarskap. Eftersom det är väldigt viktigt för mig att värna om klimatet och miljön omkring oss, känns det extra bra att stipendiet uppmärksammar insatser för hållbarhet! Under friluftslägret vecka 33 integrerade vi hållbart tänkande på flera sätt, bland annat genom att skapa klimatkonst och genom att återvinna skräp som deltagarna hittade. Det var tråkigt att jag inte kunde vara med på prisutdelningen, men eftersom jag studerar i Spanien så blev det svårt. Som tur var ställde Johanna Öberg upp och tog emot mitt pris, tack Johanna!

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5225

Artikeln har visats 565 gånger

1 mars (Av Jan Troeng)
Observera idag...Anmälan till nybörjarkurser öppen!
Nu öppnar vi anmälan till vårens nybörjarkurser! Skogslek för 7-8-åringar och Skogsrally för 9-12-åringar. Välkomna!
Läs mer...
1 april (Av Simon Eklöv)
Intensivkursen uppskjuten
Kursen som skulle arrangerats den 17-19 april är uppskjuten till 5-7 juni.
Läs mer...
31 mars (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Superweek
Läs mer...
26 mars (Av Johanna Öberg)
Veckoträningar under våren
Nästa vecka är vinterträningen med tisdagsbanor och torsdagsintervaller slut och vårträningen börjar istället.
Läs mer...
24 mars (Av Emma Isacsson)
U-ringen funktionärer
Den 26/5 arrangerar OK Linné U-ringen vid Sunnerstaåsen. Funktionärsanmälan är nu öppen!
Läs mer...
10 mars (Av Samantha Saeger)
Tisdagsvärdar våren 2020
Här finns listan över vårens tisdagsvärdar och instruktioner för värdarna.
Läs mer...
3 mars (Av Klara Möller)
SOLägret 2020
Nu är anmälan öppen till årets Sommarorienteringsläger!
Läs mer...

Mer aktuell information

mar –Månadens nattbana
27 feb –Registerkontroll av alla valda

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2020 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut