OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
11 oktober (Av Tuve Möller)
Boström visar framsidan när Liland sträcker baks
Kristin och Hedwig passerar en TV-kontroll på sprintstafetten.
Kristin och Hedwig passerar en TV-kontroll på sprintstafetten. (Foto: SVT)

Skribenter Jakob Andersson & Angelica Rask
Tekniska utmaningar och utslagsgivande vägval. Det var något som lös med sin frånvaro under kvalet. Snabbast vinner och 11 av 17 linnelöpare lyckades kvala till lördag eftermiddagens TV-sända A-finaler.
Fyllda av förväntan och pannkakor äntrade Linnélöparna en sparsamt ventilerad karantän på Tullängsgymnasiet. Nummerlappar nålades med fumliga fingrar fast på både bröst och rygg. En vanlig säsong är säkerhetsnålen ens bästa vän men covid har satt sina spår på de mest oväntade ställena.

En efter en bar det av till förstart, start och mål. Löpbetonade banor utan större klurigheter ledde till små marginaler vilket resulterade i både glada och ledsna miner.

Hedwig, Johanna, Albin, Oppe, Rassmus, Oskar Spets, Emil, Lucas och Lukas tog sig till A-finalen. Övriga fick springa i princip samma bana som kvalet baklänges i b- och c-final.Kartklipp D21 A-final.Till skillnad från kvalet bjöd a-finalerna på lite mer klurigheter. Linnétruppen levererade överlag stabila lopp i banläggarens labyrintnäste. Extra nämnvärt är Emil Boströms fina 8e plats i H18 och Oskar Sjöberg som sprang in som 10:a i H21. Dessvärre förlorade vi klubbens nyförvärv Lukas Liland till sjukgymnasten då han vid 4:e kontrollen fick känningar i hamstring.

Trötta efter en heldags slit fick löparna på kvällskvisten njuta av en vegetarisk buffé som hade kunnat göra vilken medveten matbloggare som helst avundsjuk. Överfyllda med kolhydrater blickade gruppen nu framåt mot morgondagen.

I en 25-mannafrisk höstluft var det på söndagen dags att kora svenska mästarna i sprintstafett. Två starka lag stod på startlinjen i A-finalen, och ett i B-finalen. Alla gjorde stabila lopp även här. Starka prestationer stod Albin och Lucas för, som plockade in 11 respektive 8 platser på sina sträckor.

Värt att nämna är också Kickans kyliga uppvisning i rutan. SVT:s kameror fångade förstasträckslöperskans superfokuserade blick upprepade gånger, vilket säkerligen speglade hur hela loppet genomfördes. Dock räckte det inte hela vägen fram till några pallplaceringar i den hårda konkurrensen.

Helgens bästa: att vara på tävlingshelg med kompisar.
Helgens sämsta: vi vann inte.

Individuella sprinten i repris
Sprintstafetten i repris

Eventor med fullständiga resultat.

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5324

Artikeln har visats 612 gånger

20 januari (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Påminnelse
Läs mer...
17 januari (Av Evonne Strand)
Uppdatering - Webshopen öppen 18/1-1/2 2021
Nu är webshopen öppen för beställning av klubbkläder.
Läs mer...
17 januari (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2021
Breddsektionen i OK Linné laddar nu om och kör vidare med nattbanor och det blir ett antal banor fram till våren.
Läs mer...
7 januari (Av Kristin Olovsson)
Äntligen gemensamma träningar igen!
I och med FHMs ändrade råd kring utomhusträning innan jul öppnar vi nu upp för gemensamma träningar igen.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2021 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut