OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
26 januari 2003 (Av Henrik Boström)
Vem är Lars Lindbom?
Ris, xbox och pannband. Vad har det med Lars Lindbom att göra? Svaret på frågan finns närmare än du tror. Men hur beskriver man Lars Lindbom i en enda mening? Kanske som den nyaste administratören av www.oklinne.nu? Eller är det som doktoranden och ungdomsledaren med en egen bondgård? Ja, avgör själva i denna djuplodande intervju, där vi har ställt Lars Lindbom mot väggen…
Lasse Lindbom
Lasse Lindbom (Foto: Hanna Åsander)
Hej Lasse!
Du har ju varit borta från klubben ett par år och kom tillbaka förra året. Vad är den största skillnaden från nu och då tycker du?

- 1996 var nog sista säsongen innan jag tog mitt uppehåll, och sen kom jag tillbaks våren 2001 och gjorde premiären på Jukola. Jaa, vilken är den största skillnaden? Det känns nästan som om det är två olika klubbar. Det är skillnad på mängden folk på träningarna (många många fler), vilka som är med (mycket nytt folk som flyttat in), träningsvariationen och kvaliteten (högre), klubbdräkten (oerhört mycket snyggare... fast den hann jag ju faktiskt med att tycka till om själv) och sedan stämningen och andan som jag knappt behöver kommentera. Till sist så är det ju en annan sak som är kanske trots allt är den största skillnaden och det är att jag helt plötsligt har funnit att jag är fem år äldre än medelåldern på seniorträningarna. Och det får jag väl erkänna inte känns helt odelat positivt. Acceptabelt kanske. Men jag har ju trots allt hela fyra år kvar till 35!


En ålder under 40 har inte hindrat någon förut, knappast däröver heller. Den mest avgörande faktorn är nog antal givande träningstimmar. Hur går det med den biten tycker du? Flyter träningen på under vintern? Vad är det du har i kikaren till nästa säsong? Vad driver dig genom Nåsten längs bana I en mörk januari-tisdag?
- Att hålla junisarna bakom mig ;-) Nä, tisdagarna går oftast av sig själva. Man har alltid folk med sig längs banan. Jag har diskuterat en hel del med Pernilla, min flickvän, om det här med löpning som träningsform. Hon tycker att det är så fantastiskt olidligt tråkigt att springa. Håller väl med till viss del. Långpass kör jag helst tillsammans med andra. Jag har satt upp några mål för den här säsongen som kräver lite högre träningsdoser än tidigare. Det blir bra med spanienlägret som en genomkörare och som ett sätt att få upp mängden även innan. Kan väl passa på att tipsa såna som jag som tränar förhållandevis få timmar per vecka att det inte är en bra idé att åka på ett veckoläger med två pass om dagen utan att förbereda sig på den högre nivån. Av egen erfarenhet så att säga.


Goda råd är dyra, där fick vi alla ett gratis. För att dra störst nytta av Spanienlägret bör man komma dit vältränad, så sant som det är sagt. För att nå höga mål inom idrotten krävs harmoni i livet. Vad är det som ger dig balans i tillvaron? Vad gör du när du inte umgås med dina orienteringskamrater en tisdagskväll? Vad gör du till vardags?
- Ja, vad gör man när man har ett jobb (doktorand) som kan ta precis hur mycket tid som helst och samtidigt håller på med en idrott som kan ta upp resten av tiden... :-). Jag försöker lära mig lite franska på halvfart. Jaa... musik är viktigt, försöker hålla mig uppdaterad och går en del på konserter. Jag ju lite grann av en data och spelnörd också; köpte en xbox innan jul och den går varm. Morrowind kan verkligen rekommenderas! Sen har jag en bondgård...


Du blev i dagarna invald som en av administratörer på www.oklinne.nu. Jag vill passa på att välkomma dig i detta järngäng. Nu är vi fyra stycken! Vad känner du inför den uppgiften? Hur kommer besökarna på www.oklinne.nu först och främst märka av denna personalökning? Har du några högtflygande planer för utvecklingen på hemsidan? Vad tycker du om hemsidan?
- Det ska bli kul! Till att börja med kommer jag nog ta det ganska lugnt. Jag har fått ett litet resultathanteringsprojekt att börja med och då får jag plocka upp lite gamla databaskunskaper som jag har någonstans i bakhuvudet. Jag tycker att vi har en av de mest välfungerande hemsidor man kan hitta på nätet. Speciellt om man ser till hur vi har lyckats att sammanlänka vår riktiga aktivitet som ju trots allt finns utanför nätet med den som finns där, på hemsidan.


Vi går över till lite snabbfrågor:

Kaffe eller te?

- Kaffe.

Tumkompass eller platta?
- Tum.

Höger eller vänster?
- Vänster.

Nattorientering eller dag?
- Dag.

Pannband eller inte?
- Pannband.

Är rakt på alltid rätt vägval?
- Nej.

SportIdent eller Emit?
- SI.

Tiomila eller Jukola?
- Tiomila.

Vilken orienteringssko tävlar du med?
- Silva.

Pasta eller ris?
- Ris.

Kött eller veg?
- Kött.

Jordens bästa band?
- Nu vill vissa att jag svarar Kent men det gör jag inte. Adult. heter en grupp som är väldigt bra just nu, samma sak med The Knife. Peaches är fortfarande långt från tråkig.

Hemmakväll eller utekväll?
- Ute.

Långpass eller intervall?
- Långpass.

Din bästa stretchövning?
- ??

Jobba eller studera?
- Jobba säger jag just nu.

Vilken kompass tävlar du med?
- Måste man veta märket för att få springa?

Hur fortsätter talserien 1/2 , 2/3 , 1 , 8/5 , 8/3 ... ?
- 32/7.


Vi tackar dig för intervjun och önskar dig god lycka under den kommande säsongen!


Tidigare intervjuoffer:
Kenneth Smidemo
Sofia Carlsson

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=575

Artikeln har visats 4565 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut